De leukste kerstmarkten van België

“It’s beginning to look a lot like Christmas!” De magie komt weer tot leven met de betoverende kerstmarkten in België. De geur van glühwein, het geluid van vrolijke muziek en de fonkeling van duizenden feestelijke lichtjes zorgen ervoor dat je meteen betoverd raakt. België heeft heel wat leuke kerstmarkten, wij hebben er een aantal opgelijst voor jou.

Antwerpen

Tijdens de eindejaarsperiode ademt Antwerpen winterse gezelligheid. Dit jaar breid Winter in Antwerpen uit met twee pleinen. Je kan er genieten van sfeervolle lichtjes, mooie wandelingen, ijsavonturen op de schaatsbaan, een ritje in het reuzenrand en proeven van al het lekkers.

De kerstmarkt in Antwerpen staat er van 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Meer info kan je hier vinden.

Brugge

Wintergloed in Brugge is een wonderlijke winterbeleving. Je vindt er onvergetelijke ervaringen zoals: de Lichtbelevingswandeling, een uniek schaatsdecor, een sfeervolle winterbar, twee kerstmarkten en oneindig veel winkelplezier. Bovendien vindt de Warmste Week ook plaats in Brugge.

De kerstmarkt in Brugge staat er van 24 november 2023 tot en met 7 januari 2024. Meer kan je hier vinden.

Brussel

De hoofdstad wordt weer omgetoverd tot het betoverende Winterpret. Brussel is niet zomaar één van de populairste kerstmarkten van Europe. Je vindt er allemaal festiviteiten, schaats- en curling banen, klank-en lichtshows, een reuzenrad, Éloge de l’air en DE grote kerstboom. Natuurlijk kan je er ook genieten van veel lekkers.

De kerstmarkt van Brussel staat er van 24 november tot en met 31 december 2023. Op de Grote Markt, het De Brouckèreplein en het Muntplein kan je genieten tot 7 januari 2024. Meer info kan je hier vinden.

Gent

Tijdens de winterfeesten in Gent wordt het historische stadscentrum omgetoverd tot een magisch schouwspel van fonkelende lichtjes en feestelijke kraampjes. Je kunt er dwalen over sfeervolle kerstmarkten. Muzikale optredens en straatartiesten zorgen voor een levendige atmosfeer, terwijl de indoor skibar, de draaimolen in de vorm van een kerstboom en de rolschaatspiste zorgen voor extra ontspanning.

De kerstmarkt in Gent staat er van 7 december tot en met 31 december 2023. Meer info kan je hier vinden.

Oostende

Uitwaaien aan zee en tegelijk de winter beleven? In Oostende kan het! Je hebt er maar liefst twee kerstmarkten. Eéntje op het Wapenplein, je vindt er het huis van de Kerstman en de Sapin Magique. De andere vindt je in het Leopoldpark, de vijver wordt er omringt door houten chalets vol drankjes, lekkernijen en typische kerstartikelen. Dit jaar vindt je er ook een overdekte schaatspiste.

De kerstmarkt in Oostende staat er van 1 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Meer info kan je hier vinden.

Hasselt

In Hasselt vindt je dit jaar de 15de editie van Winterland. Deze feestelijke editie wordt natuurlijk gevierd met onder andere Trioler Fest en Moose Bar. Naast deze knallende feestmogelijkheden vindt je er ook een reuzenrand, een overdekte schaatsbaan en nog vele andere attracties. Daarnaast kan je genieten van winterse lekkernijen bij de eet- en drinkstandjes.

De kerstmarkt in Hasselt staat er van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024. Meer info kan je hier vinden.

Luik

De grootste en oudste kerstmarkt van ons land die vindt je in Luik. Je vindt er maar liefst 150 chalets. En mocht dit nog niet genoeg zijn, je vindt er ook een grote ijspiste, een reuzenrad en ijs glijbaan waar je 10 meter naar beneden kan glijden.

De kerstmarkt in Luik staat er van 25 november tot en met 30 december 2023. Meer info kan je hier vinden.

Bekijk zeker onze vorige artikelen of ga naar de homepage:

Mama-Dochter dagje vol liefde
Er is geen betere manier om moederliefde te vieren dan door quality …
Studio Parlez Press Days: Food, Drinks & Lifestyle
Let's recap the Studio Parlez Press Days – Part 1 Tijdens de …
Spring Soirée Guide
Het is tijd om de winter volledig achter ons te laten en …
Albert Heijn en Jeroen Meus slaan de handen in elkaar voor De Warmste Week!
Jeroen Meus ontwikkelde samen met Albert Heijn maar liefst vier nieuwe verspakketten. …
De ultieme holiday gift guide voor hem
Elke dag voelen we de betovering van de naderende feestdagen dichterbij komen. …
PFAS-vrij feesten met GreenPan
Ondertussen is het vrij duidelijk dat we bij The Fuzz fan zijn …