Wat doe je met al die overgebleven paaseitjes? Maak deze heerlijke chocolade- recepten!
De paaseieren jacht is achter de rug, de mandjes goedgevuld en de kinderen zijn alweer met iets anders bezig. Maar wat doe je met die berg chocolade die overblijft? Geen paniek! Wij hebben een aantal heerlijke en eenvoudige recepten voor je waarmee je de resterende chocolade op een smakelijke manier kan verwerken.
Extra leuk: je kunt deze recepten samen met de kinderen maken!
1. Chocoladefondue
De zon begint steeds vaker te schijnen, en wat is er lekkerder dan vers fruit dippen in gesmolten chocolade? Smelt de paaseitjes au bain-marie en serveer met aardbeien, banaan, druiven of stukjes appel. Wil je het extra feestelijk maken? Leg het gedipte fruit even in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Perfect als verfrissende afternoon snack!
2. Huisgemaakte choco

Maak je eigen romige choco die heerlijk is op een sneetje brood of als vulling voor een croissant.
Ingrediënten:
- 100 g melk of room
- 100 g suiker
- 100 g paaseieren ( fondant chocolade)
- 50 g gezouten boter
Bereiding:
- Breek de paaseitjes in stukjes. Verwarm de melk of room met de suiker tot het goed warm is.
- Snijd de boter in klontjes en meng ze door de chocolade tot een glad geheel ontstaat.
- Giet het warme mengsel over de chocoladestukjes en roer tot alles gesmolten is.
- Giet de choco in een potje en laat minstens een nacht opstijven in de koelkast. Bewaar gekoeld.
3. Luchtige chocolademousse
Deze chocolademousse is luchtig en onweerstaanbaar lekker!

Ingrediënten:
- 200 g paaseitjes
- 6 eieren
- 250 g kristalsuiker
- 375 ml room
Bereiding:
- Smelt de paaseitjes au bain-marie.
- Splits de eieren en klop de eigelen samen met de suiker tot een schuimige massa.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en meng voorzichtig.
- Klop de eiwitten stijf in een schone kom en spatel ze luchtig door het chocolademengsel.
- Klop de room half op (tot yoghurtdikte) en spatel ook deze voorzichtig door het mengsel.
- Giet de mousse in verschillende kommetjes, dek af met vershoudfolie en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Met deze eenvoudige recepten tover je je overgebleven paaseitjes om tot heerlijke lekkernijen. Veel bakplezier en smullen maar!
Vond je dit interessant ? Kijk dan zeker eens naar onze food pagina voor meer tips en inspiratie.