Spring Soirée Guide

Het is tijd om de winter volledig achter ons te laten en de lente met open armen te ontvangen. En wat is nu beter dan dat te doen met een Spring Soirée?

Een Spring Soirée (fancy naam voor een outdoor dinner party) is het perfecte moment om samen te komen met al je vriendinnen om te genieten van elkaar, maar natuurlijk ook van verfrissende drankjes en heerlijk eten. 

Zin om ook zo’n geweldige avond te organiseren? Gebruik dan deze guide en we garanderen je een succesvolle avond

Stap 1: Op zoek naar een sprookjesachtige tuin
Voordat je jouw Spring Soirée kan gaan organiseren, is een goede locatie vinden natuurlijk super belangrijk. Een sprookjesachtige tuin met veel bloemen en beplanting zou ideaal zijn. Bekijk dus samen met je vriend(inn)en eens wie de meest geschikte locatie heeft. Of waarom niet gewoon bij jou thuis? Het hoeft geen gigantische tuin te zijn, zolang er maar genoeg ruimte is voor een tafel en stoelen voor jou en je vriend(inn)en. Pluspunten als er bomen in de tuin staan, die bieden eindeloze mogelijkheden voor creatieve decoraties!

Stap 2: Bedenk een origineel thema 
Met de lente in zicht, inspireren we jullie graag met twee verschillende thema’s: zachte pastelkleuren, perfect voor Pasen, of juist levendige, felle, zomerse tinten. De keuze is aan jou.
Vergeet op de uitnodiging ook niet aan te geven wat de dresscode voor de avond zal zijn: ‘Pastel Spring’ of ‘Vivid Summer’ zijn beide uitstekende opties!
Hoe leuk is het om samen wat groepsfoto’s te maken als jullie outfits zo mooi met elkaar matchen? Ideaal toch. Maak daar dus zeker gebruik van!

Stap 3: Decoreer er op los
Aan de hand van je gekozen thema kies je de perfecte decoratie en trek je dezelfde vibe door aan tafel. 
Enkele zaken die niet kunnen ontbreken op tafel zijn:

  • Servietten (in thema)
  • Kaarsen (in de kleuren van je thema)
  • Kaarsenhouders (om dimensie te creëren in de tafelsetting)
  • (Droog)bloemen + vaasjes

Tip! Vergeet niet om verlichting in de tuin te voorzien! Standaard verlichting ontbreekt vaak in tuinen, dus zorg ervoor dat je een alternatieve lichtbron hebt voor wanneer het donker wordt. Kaarsen alleen zullen het niet de hele avond volhouden ;). Fairylights zijn altijd een leuke toevoeging!

Stap 4:  Stylish Sips
Een geweldig idee is om je ijsblokjes te gaan pimpen. Door simpelweg eetbare bloemen of vers fruit toe te voegen, transformeer je een saai ijsblokje tot een leuke toevoeging voor je drankjes. Dit kun je gemakkelijk van tevoren voorbereiden! Zorg ervoor dat je alle ingrediënten hebt voor de drankjes die je graag drinkt en creëer een cocktailstation. Plaats alle benodigdheden op een aparte (hoge) tafel, zodat iedereen zelf zijn drankje kan samenstellen.

Stap 5: Sharing is caring
Stel aan je vriend(inn)en voor om het werk wat te verdelen en spreek af wie er in charge is voor de hapjes, het hoofdgerecht en het dessert. Iedereen brengt een eigen gerecht mee naar de Spring Soirée en het feest kan beginnen! Zo hoef je niet weg te rennen van je eigen dinner party om te gaan kokerellen en kan je altijd bij je gasten blijven. Want dat is waar het bij deze vriend(inn)en avond om draait: lekker eten en bijkletsen.

Wil je jouw Spring Soirée net nog een tikkeltje fancier maken en ben je creatief aangelegd? Dan kun je aan de slag gaan met het maken van menukaarten. Gebruik opnieuw de kleuren van je gekozen thema en teken wat doodles. Jouw zelfgemaakte menukaart is iets wat iedereen zeker zal bijblijven! 

Stap 6: Invite-only
Zo. Je bent helemaal klaar om deze soirée te organiseren. Het enige wat je nog hoeft te doen, is je gasten uitnodigen! Hier kun je zo ver in gaan als je zelf wilt. Schrijf een mooi kaartje naar je vriend(inn)en en stuur dit op per post of stuur ze gewoon een berichtje. It’s up to you!

Hier nog wat extra inspiratie:

Bronnen Pinterest:

Zin in meer Lifestyle artikels?

National No Make-up Day: omarm je natuurlijke schoonheid!
In een wereld waarin we overspoeld worden door schoonheidsidealen, filters en bewerkte …
Mama-Dochter dagje vol liefde
Er is geen betere manier om moederliefde te vieren dan door quality …
WORLD BANANA DAY
Vier World Banana Day met deze 4 heerlijke recepten!   Op 17 …
Communieseizoen: ontdek de perfecte outfits voor jouw speciale dag
Het is weer dé tijd van het jaar – de lente staat …
The Fuzz: Ghent’s Bucketlist – Activities
Tired of Tripadvisor? We’ve got you covered!   Ben jij ook helemaal …
Studio Parlez Press Days: Beauty
Tijdens de Studio Parlez Persdagen stelt Parlez alle merken aan je voor …