The Fuzz Faves: Met Gala 2023

Het jaarlijkse Met Gala vond, zoals altijd plaats op de eerste maandag van de maand mei. Deze dag wordt ook wel Met Monday genoemd. Het evenement wordt georganiseerd door het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art en is één van de bekendste mode-evenementen ter wereld, dat zoals altijd plaats vindt in New-York.

Het Met Gala staat vooral bekend om zijn rode loper, waar beroemdheden hun meest extravagante outfit showen. Elk jaar heeft het evenement een ander thema. Dit jaar was het “Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”. Een ode aan Karl Lagerfeld die creatief directeur was bij Chanel, Fendi en Chloé.

The Fuzz zet eventjes hun favoriete outfits voor jou op een rijtje!

1. Dua Lipa

Dua Lipa mocht dit jaar het Met Gala co-hosten. Hiervoor droeg ze een prachtige bruidsjurk uit de FW1992 collectie van Chanel.

https://www.instagram.com/p/CrwKFgCscXa/

2. Doja Cat

Doja Cat bracht een ode aan de kat “Choupette” van Karl Lagerfeld. Voor de gelegenheid droeg ze een jurk van Oscar De La Renta.

https://www.instagram.com/p/CruNfAlrDmi/

3. Angèle

Ook onze Belgische Angèle was dit jaar aanwezig op het Met Gala. Haar jurk uit de collectie van Chanel is een verwijzing naar haar album “Nonante-cinq”.

4. Karlie Kloss

Karlie Kloss kondigde haar tweede zwangerschap aan op de rode loper van het Met Gala. Ze droeg een jurk van Loewe geïnspireerd op een ontwerp van Karl Lagerfeld voor Chanel in 1983.

5. Anne Hathaway

Een nauwsluitende witte tweed jurk van Versace was de outfit van Anne hathaway op Met Gala 2023. Tweed was een van de favoriete stoffen van Karl Lagerfeld. Een mooi eerbetoon dus.

6. Cardi B

Cardi B scoort altijd met haar looks op de rode lopers. Dit keer deed ze dat in een prachtige jurk van Miss Sohee.

7. Rihanna

Rihanna was fashionably late op het Met Gala, maar zeker het wachten waard. Ze droeg een Maison Valentino Haute Couture jurk bedekt met 30 Camelia bloemen.

8. Kylie Jenner

Kylie bracht wat kleur op de rode loper met haar jurk van Jean Paul Gaultier. Haar cape was een duidelijke knipoog naar André Leon Talley, één van Karl Lagerfelds beste vrienden. Hij droeg steeds soortgelijke capes naar events.

9. Jared Leto

De outfit waar er het meest over gesproken is geweest, is toch wel deze van Jared Leto. Hij was gekleed als “Choupette” de kat van Karl Lagerfeld.

10. Cara Delevingne

Cara Delevingne heeft vele Chanel modeshowen gelopen en opende zelf de laatste show met de ontwerpen van Karl Lagerfeld in. Ze bracht dan ook een mooi eerbetoon aan hem met haar zilverblauwe haar en het iconische witte hemd dat Lagerfeld altijd droeg.

Benieuwd naar de recap of the best versus worst looks van de Oscars 2023? Lees dan hier zeker verder!

National No Make-up Day: omarm je natuurlijke schoonheid!
In een wereld waarin we overspoeld worden door schoonheidsidealen, filters en bewerkte …
Mama-Dochter dagje vol liefde
Er is geen betere manier om moederliefde te vieren dan door quality …
WORLD BANANA DAY
Vier World Banana Day met deze 4 heerlijke recepten!   Op 17 …