Lekker én vegan: VUNA, de plantaardige tonijn!

Opgelet vegans, veggies en flexitariërs! Garden Gourmet, onderdeel van Nestlé en het grootste merk voor plantaardige alternatieven in België, introduceert VUNA. Een 100% plantaardig alternatief voor de populaire vissoort tonijn. Deze tonijnvervanger is gemaakt op basis van erwteneiwitten en biedt voor ieder wat wils qua culinaire opties. Bovendien smaakt VUNA écht naar tonijn. VUNA is vanaf 20 januari te verkrijgen bij Delhaize en ligt vanaf februari ook in de schappen bij Carrefour. Wij zijn benieuwd!

Even lekker, maar wel vegan

Met VUNA is het voor Garden Gourmet en Nestlé de eerste keer dat ze de markt van plant-based seafood betreden. Deze tonijnvervanger wordt gemaakt op basis van slechts 7 ingrediënten: erwteneiwitten (uit Europa), water, koolzaadolie, tarwe-gluten, aroma’s, citroenvezels en zout. Bovendien is het rijk aan eiwitten, een bron van Omega-3 vetzuren (2) en heeft het een Nutri-Score B.

Ook niet onbelangrijk: onderzoek en smaaktesten wezen uit dat VUNA écht naar tonijn smaakt. Je hoeft geen toegevingen te doen op smaak of textuur. En wij hebben dat uiteraard uitgebreid getest en goed bevonden: super lekker en smaakvol. Yes, we zijn fan!

VUNA kan zowel koud in salades, als warm in bijvoorbeeld pastagerechten gebruikt worden. Zo kan je er die lekkere pokébowl mee afwerken of vegan spring rolls op tafel toveren. Eindeloze mogelijkheden! Je kan verschillende recepten op de website van Garden Gourmet vinden.

Een oceaanvriendelijke keuze

Wist je dat tonijn een van de meest gegeten vissoorten in België is? Vooral tonijn in blik wordt het vaakst gekocht en gegeten. De laatste jaren groeit het bewustzijn rond duurzame visvangst. Plantaardige alternatieven voor vis of zeevruchten kunnen het ‘overbevissen’ reduceren en de biodiversiteit beschermen. Na de plant-based vleesvervangers was het dus een logische stap voor Nestlé om de markt van de visvervangers te betreden met VUNA van Garden Gourmet.

Volgens onderzoek blijkt dat ondertussen al 39% van de Belgen flexitarïer is en dat meer dan een derde van de Belgen (35%) minder vlees eet dan een jaar geleden. En die cijfers nemen elk jaar toe.

VUNA biedt dus een nieuw oceaanvriendelijk en plantaardig alternatief voor tonijn in blik dat in hersluitbare en eindeloos te recycleren, glazen potten wordt verkocht.

Praktische informatie

VUNA heeft een aanbevolen verkoopprijs van €3,99 per potje van 175g en is verkrijgbaar bij Delhaize vanaf 20 januari en bij Carrefour vanaf februari.

Meer food artikelen lezen? Surf dan snel naar onze food pagina!

10x kerstcadeautjes onder de €15
Nog geen Secret Santa cadeau gevonden? Heb je geen inspiratie of geen …
3 herfstige receptjes om het seizoen goed in te zetten
We nemen niet graag afscheid van die lange, zomerse dagen maar de …