Zomerrecepten: Italië op je bord!

Pasta, pizza, risotto, we all love Italië en zijn gerechten! Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie om je dag een Italiaanse twist te geven of gewoon zin een lekker zomers gerecht, dan is dit de post om bij te houden! Wij verzamelden food influencers en gerechten zodat jij deze week weer wat super lekkers op tafel kan zetten dat doet dromen van la bella Italia!

Beginnen doen we met onze favoriete Italiaanse, food Tiktokker: Cucina Con Ruben. Italiaanser wordt het niet! Gelukkig ondertitelt hij sinds kort zijn TikToks (er zijn zelfs wat Engelse versies ook) want wij zijn helemaal gek op zijn recepten en stijl van koken!

@cucinaconruben

Spaghetto alla Nerano Ho risottato all’ultimo la pasta e il risultato è stato perfetto grazie alle pentole @Kasanova della linea New Petra Dark che sono super antiaderenti, resistenti e vanno pure in forno, daje. #kasanova #solodakasanova #cucinainbalcone #scorzadilimone #learnontiktok #chef #chefruben #imparacontiktok #foryou #perte #chef #chefruben #italianfood

♬ Cooking show, cute piano violin – ISAo

De Belgische @mcaunaturel weet maar al te goed wat lekker is. Haar ovenschotel met zomerse toets is ideaal voor een snel maar heerlijk gerecht:

Heb je wel eens van een Pinsa gehoord? Het ziet er een beetje uit als een pizza, maar zeg nooit pizza tegen pinsa of omgekeerd 😉 Via deze post leer je er alles over!

Gazpacho én watermeloen? Wat? Deze twee uitersten zorgen voor hét receptje van de zomer. Ik kan niet wachten om dit uit te proberen!

Nog een andere favoriete Tiktokker van ons voor recepten? Het team van Op Mijn Talloor tovert tal van toegankelijke recepten uit hun hoed, vaak met Italiaanse twist. Klik maar op die follow-knop!

@opmijntalloor

Simpele pasta’s? Who you gonna call? Op Mijn Talloor! 🥳 Puntpaprika, kerstomaatjes & ricotta vormen de basis van deze topper. Recept staat hieronder! 👇 Ingredienten – 2 personen 4 puntpaprika’s 200g kerstomaten 2 tenen knoflook 250g ricotta 250g pasta handvol pijnboompitten basilicum Basics: olijfolie, peper, zout, pikante olie, Parmezaanse kaas Bereidingswijze Snijd de puntpaprika & kerstomaten in grove stukken. Doe een royale portie olijfolie in de pan, stoof daarin de knoflook aan. Voeg de paprika & kerstomaten toe en laat sudderen tot ze zacht zijn. Kook ondertussen de pasta gaar in goed gezouten water. Haal de groenten van het vuur en mix tot een gladde massa samen met de ricotta, een handvol pijnboompitten, wat basilicumblaadjes, eventueel wat pikante olie & 1 à 2 pollepels kookvocht. Schep de pasta rechtstreeks over in de saus, verhoog het vuur en laat alles inkoken. Roer of schud regelmatig op zodat alles zich goed met elkaar mengt. Serveer met een goeie portie Parmezaanse kaas #belgianfoodie #italiaanseten #italiaansekeuken #italianfoods #belgischeblogger #belgianfoodblogger #pasta

♬ Made You Look – Meghan Trainor

Tal van inspiratie dus om jouw bibliotheek aan Italiaanse recepten aan te vullen, niet?! Ken jij nog influencers of bloggers die gek zijn op de Italiaanse keuken en die we aan dit lijstje moeten toevoegen? Of misschien heb je zelf wel enkele toffe recepten liggen. Laat het ons weten!

Meer lezen over food, gerechten of restaurants, neem dan zeker een kijkje bij onze food categorie!

Verkoelende creaties: Homemade ijsjes zonder ijsmachine!
Verfrissing is slechts een paar ingrediënten en een paar eenvoudige stappen verwijderd! …
Een nieuwe look voor Garden Gourmet
Ben je ook fan van lekkere vleesvervangers? Dan heb je vast al …
Foodie Heaven: De aankomende foodfestivals in België
De zomer staat voor de deur en dat betekent dat België zich …
WORLD BANANA DAY
Vier World Banana Day met deze 4 heerlijke recepten!   Op 17 …
Studio Parlez Press Days: Food, Drinks & Lifestyle
Let's recap the Studio Parlez Press Days – Part 1 Tijdens de …
Haverlijk genieten: the new hotspot in town – Oats Day Long #2
Goed nieuws voor alle havermout-lovers, want de geliefde havermout bar Oats Day …