WORLD BANANA DAY

Vier World Banana Day met deze 4 heerlijke recepten!  

Op 17 april is het Wereld Bananendag. Bananen zijn niet alleen lekker en voedzaam, maar ze zijn ook een geweldig ingrediënt voor allerlei gerechten, van ontbijt tot dessert.  

Of je nu een fervente bakker bent of gewoon op zoek bent naar gezonde opties, onze bananenrecepten zullen je zeker inspireren. Ga creatief aan de slag in de keuken en laat je verrassen door de veelzijdigheid van banaan op Wereld Bananendag en elke dag daarna!  

Nice to know: Vandaag de dag zijn bananen niet alleen een wereldwijd voedselicoon, maar ook de meest geconsumeerde vrucht ter wereld!

Bananenbrood met pindakaas

(bron: ascookedbyginger)

Zin in een heerlijk en gezond tussendoortje? Wat dacht je van een plakje smeuïg bananenbrood?

Benodigdheden:  

  • 300 g overrijpe bananen
  • 200 g speltbloem
  • 50 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 5 el ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 150 g pindakaas
  • 50 g pecannoten (grof gehakt)

    Bereidingswijze:  

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Plet de bananen zo glad mogelijk met een vork.
  • Voeg de eieren, ahornsiroop en pindakaas toe.
  • Meng heel goed met een garde.
  • Zeef er de bloem boven en voeg het amandelmeel, bakpoeder en baking soda aan toe.
  • Meng alles tot een mooi geheel en stort het beslag in een ingevette bakvorm.
  • Strooi als finishing touch de pecannoten over het brood.
  • Plaats je bananenbrood 40 minuten in de oven met een vel bakpapier er bovenop.
  • Haal het bakpapier er weer af en bak nog eens 30 minuten.
  • Laat het bananenbrood helemaal afkoelen voor je er van eet.

  Smullen maar!

Gekaramelliseerde bananen met amandelcrunch

(bron: Libelle Lekker

Iets dat snel te maken is, maar toch heel erg lekker is? Dan is dit recept echt iets voor jou!  

Benodigdheden:  

  • 1 banaan (per persoon)
  • 20 g amandelschilfers
  • 28 g bruine suiker
  • 20 g poedersuiker
  • Roomijs

Bereidingswijze:

Deel 1:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix de poedersuiker met 2 el water en de amandelschilfers.
  • Schep het amandelmengsel op een bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven goudbruin.
  • Laat hierna afkoelen en breek in grove stukken.

  Deel 2:

  • Verwarm de ovengrill.
  • Schik de halve bananen in een ovenschotel en bestrooi met de bruine suiker.
  • Laat deze karamelliseren onder de grill.
  • Verdeel de bananen over de borden, schep er een bolletje roomijs bij en bestrooi met de amandelschilfers.

  Laat het smaken!

Bananenpannenkoekjes met kaneel

(bron: Njam Tv) 

Pancakes are always a good idea. Het ideale recept voor een verwenontbijt of een zondagse brunch!  

Benodigdheden (voor 4 personen):  

  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 el suiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 4 bananen
  • 125 g Griekse yoghurt of zure room

  Bereidingswijze:  

  • Meng de bloem, melk, eieren, suiker, kaneel en zout tot een glad beslag.
  • Bak je pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer je pannenkoeken met extra plakjes banaan, wat yoghurt en bestrooi met nootjes.

  Geniet ervan!

Bananenmilkshake

(bron: Libelle Lekker) 

Er is niets beter dan afkoelen met een verfrissende milkshake op een zonnige dag!  

Benodigdheden (voor 7 porties):  

  • 4 rijpe bananen
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 el honing
  • 800 ml melk

  Bereidingswijze:  

  • Snij de bananen in plakjes.
  • Doe ze in een grote maatbeker of blender.
  • Voeg de vanillesuiker, honing en melk toe.
  • Mix goed fijn en serveer de milkshakes.

  Enjoy!

Wil je meer artikels over food? Check het hier!