Stralend en beschermd: het belang van SPF in je skincare routine

De lente is in het land en de zon begint weer volop te schijnen! Maar wat velen hierbij vergeten is dat we onze huid ook moeten beschermen tegen deze eerste zonnestralen. Zonnebescherming is een stap in de skincare-routine die al vaak eens over het hoofd wordt gezien, maar wel cruciaal is voor een gezonde, stralende huid! Velen onder ons investeren massaal in serums, crèmes en behandelingen om onze huid te verbeteren, maar vergeten dat het negeren van SPF ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid en veroudering van de huid.

Waarom is SPF zo belangrijk?

SPF, of Sun Protection Factor, beschermt onze huid tegen schadelijke effecten van de zon, waaronder vroegtijdige veroudering, pigmentatie en zelfs huidkanker. Niet alleen wanneer het zonnig is, maar ook op bewolkte dagen dringen schadelijke UV-stralen door en kunnen ze schade aanrichten aan onze huid. Door dagelijks een breedspectrum SPF te gebruiken, bescherm je je huid tegen deze schadelijke stralen en behoudt de huid zijn jeugdige uitstraling.

Incorporeren van SPF in je skincare routine

Het integreren van SPF in je dagelijkse skincare routine is heel eenvoudig. Eerst en vooral is het belangrijk om je huid dagelijks goed te reinigen en hydrateren. Nadat je dit hebt gedaan, breng je een ruime hoeveelheid SPF aan op je gezicht en hals. Bij langdurige blootstelling aan de zon is het belangrijk om de SPF elke twee uur opnieuw aan te brengen.

SPF als onderdeel van anti-aging skincare

Naast het beschermen tegen zonneschade, speelt SPF ook een belangrijke rol in het voorkomen van vroegtijdige veroudering. SPF beschermt de huid tegen UV-stralen, en voorkomt daardoor de afbraak van collageen en elastine. Hierdoor blijft de huid stevig en elastisch, wat resulteert in een jeugdige en gezonde uitstraling! 

Hoe kies je nu de juiste SPF?

Bij het kiezen van een SPF is het belangrijk om te kijken naar de bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. UVA-stralen dringen dieper door in de huid en zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering, terwijl UVB-stralen oppervlakkiger zijn en verbranding veroorzaken. Kies daarom voor een breedspectrum SPF met een SPF-waarde van minimaal 30 voor dagelijks gebruik. 

The Fuzz favourites

Omdat het kiezen van de juiste SPF niet altijd even makkelijk is helpen wij jou graag verder door enkele van onze persoonlijke favorieten met je te delen! 

Uriage: Roséliane – CC Cream SPF30

Deze romige crème van Uriage is de perfecte mix tussen skincare, zonnebescherming en make-up! Hij verbergt roodheid, egaliseert en doet je gezichtshuid stralen! Bovendien wordt de huid ook goed beschermd tegen UVA- en UVB-stralen dankzij zijn SPF 30.

This image has an empty alt attribute; its file name is product_show_uriage-roseliane-cc-cream-spf-30-teinte-medium.png

Apivita: Anti-Spot & Anti-Age Defense Face Cream SPF50

Deze fluweelzachte crème van Apivita bevat een factor 50 en is bovendien ook beschikbaar in een getinte versie. Hij biedt breedspectrum UVA-, UVB-, IR- en BLAUW LICHT-bescherming en is bewezen voor het voorkomen en verminderen van donkere vlekken en rimpels.

DUCRAY: Melascreen crème antitaches protectrice SPF 50

De Melascreen SPF 50 van Ducray is een must-have voor mensen met een droge huid! Hij is geschikt voor dagelijks gebruik met een dubbele doeltreffendheid tegen pigmentvlekjes en huidveroudering. Daarnaast is hij door zijn hoge factor ook perfect om de huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen van buitenaf.

 

A-derma: onzichtbare zonnefluide SPF 50

Heb je een meer fragiele huid? Dan is de onzichtbare zonnefluide van A-derma misschien wel iets voor jou! Deze zonnecrème beschermt de fragiele huid tegen schadelijke effecten van de zon en tegen vervuiling, versterkt de huidbarrière en helpt de huidcellen te behouden. Daarnaast is hij beschikbaar in een pocket formaat waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kan nemen en dus regelmatig je zonnecrème opnieuw kan aanbrengen.