De nieuwe Volvo EX30 in het Wintercircus

Op woensdagavond 21 juni werden wij uitgenodigd voor The Big Reveal van de nieuwe Volvo EX30 in het Wintercircus te Gent. De nieuwe wagen is volledig elektrisch en is bovendien ook hun meest compacte SUV ooit.

The Big Reveal

Voor de onthulling van de nieuwe wagen, was the place to be de meest unieke locatie in hartje Gent: het Wintercircus. De ruimte was prachtig ingekleed en volledig in het thema van midsummer. De alcoholvrije cocktails werden vakkundig bereid door Bôtan Distillery en er werden heerlijke drankjes van Lemonaid voorzien door Jet Import. Onze favoriete Lemonaid is toch wel de Blood Orange.

An Lemmens was de host van de avond en gaf een prachtige presentatie over haar ervaring met Volvo. Daarnaast kwamen ook de medewerkers van Volvo zelf aan het woord om ons meer informatie te geven over de nieuwe Volvo EX30. Enkele fun facts: de auto heeft een rijbereik tot wel 480km, bestaat voor zo’n 25% uit gebruikt aluminium en voor 17% uit gebruikt staal. Bovendien bestaat maar liefst 30% van het interieur uit gerecycleerde kunststof. Na de presentatie was het aan ons om plaats te nemen in de wagen en de nieuwe SUV te ontdekken.

Dresscode: Denim

De dresscode van de avond was (recycled) denim en dit resulteerde in coole outfits bij de genodigden. Speciaal voor het event en in thema, hebben Jordy Arthur en Jasmien Van Loo, twee jonge getalenteerde designers, exclusieve recycled denim looks ontworpen. Deze looks zijn gebaseerd op één van de interieurs, Indigo, een interieur gemaakt uit volledig recycleerd denim. Jordy en Jasmien waren zelf ook aanwezig om hun looks voor te stellen en een extra woordje uitleg te geven.

Volvo EX30

Bij Volvo denken ze graag groot en zo leidt een grote gedachte tot een verrassend idee. De gloednieuwe Volvo EX30 is precies 4,23 meter lang en is daarmee Volvo’s meest compacte SUV ooit. De EX30 is duurzaam ontworpen voor een kleine CO2-voetafdruk. Zo maakt Volvo gebruik van hernieuwbare en gerecycleerde materialen voor het ontwerp van de wagen. Bij het ontwerpen van het interieur werden natuur en duurzaamheid dan ook gebruikt als inspiratiebron voor het ontwerp. Wil je graag meer informatie, bezoek dan zeker hun site.

Zin gekregen om meer artikels te lezen? Bekijk dan zeker onze andere artikels op de website.

National No Make-up Day: omarm je natuurlijke schoonheid!
In een wereld waarin we overspoeld worden door schoonheidsidealen, filters en bewerkte …
Mama-Dochter dagje vol liefde
Er is geen betere manier om moederliefde te vieren dan door quality …
WORLD BANANA DAY
Vier World Banana Day met deze 4 heerlijke recepten!   Op 17 …