Een artistieke reis dwars door onze magnifieke hoofdstad Brussel

Voor het volgende uitje met je partner, vrienden of familie raad ik je aan om eens Brussel te overwegen. Momenteel heeft onze prachtige hoofdstad heel wat unieke tentoonstellingen te bieden die je zeker niet mag missen. Daarnaast zijn er tal van musea te bewonderen in Brussel. Om die reden heb ik eveneens een bijzonder museum toegevoegd aan dit lijstje van opmerkelijke exposities. Waar wacht je nog op? Start nu jouw kunstzinnige reis in Brussel!

1. Van Gogh in een nieuw jasje

De Van Gogh- tentoonstelling in Brussel opent opnieuw zijn deuren, na de laatste editie die dateert van 2019. De expositie blaast als het ware nieuw leven in de meesterwerken van één van de grootste kunstenaar aller tijden die reeds miljoenen harten heeft veroverd. Virtuele werkelijkheid, 360 graden projecties, immense schermen, 4K-technologie, niets lijkt te gek. Laat je betoveren door deze unieke en meeslepende beleving. De tentoonstelling loopt nog tot en met april.

Locatie: Rue du Marché Aux Herbes 116, 1000 Bruxelles

2. Weer een illusie rijker

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om te doen met vrienden, liefjes of kinderen? Breng dan eens een bezoekje aan het meest interactieve museum in Brussel: Illusion. De naam verklapt alvast wat je kan verwachten, maar het is meer dan dat. Het magnifieke Illusion- museum laat jou van de ene verbazing in de andere vallen.

Locatie: Rue du Marché aux Fromages, 1000 Bruxelles

3. Op elk blokje past euh… een ander blokje

Een uitstap naar ‘the art of the brick’ exhibitie is het ideale familieuitje. Starten kan je doen bij de indrukwekkende LEGO- creaties van Nathan Sawaya en eindigen doe je in de ‘Play Area’ voor jong en oud. Wie nog geen bezoekje heeft gebracht, haast je maar alvast. De tentoonstelling is nog een allerlaatste keer verlengd tot mei.  

Locatie: Grand Place 5, 1000 Bruxelles

4. De kat op pad

Op een stralende dag wil je natuurlijk volop genieten van de zon. Deze vrolijke wandeling kan je perfect combineren met de gratis openlucht- expositie van cartoonist Philippe Geluck. Na Parijs, Bordeaux, Monaco en nog veel meer reist de exhibitie door naar de geboorteplaats van de ontwerper. Kuier gerust op je gemakje door Parc Royal langs maar liefst 22 monumentale sculpturen van Le Cat. De expositie valt nog te bezichtigen tot 30 juni.

Locatie: Place des Palais 1000 Brussels

5. Een artistieke reis naar een verboden plaats

Laat jouw zintuigen prikkelen door kunst die tot leven wordt gebracht met virtual reality, video mapping en een bijpassende soundscape. Vanaf 22 februari tot 14 mei dit jaar kan je de immersieve tentoonstelling aanschouwen, vol nooit geziene digitale kunst in het hartje van Brussel. Opgelet: wees tijdig aanwezig, zo mis je de Reset Immersive – Whispering Light- ervaring niet.

Locatie: Reset Brussels, Rue de la Banque 7, 1000 Brussels

Benieuwd naar nog meer hidden gems? Check de andere hotspots die wij zeker en vast de moeite waard vinden.

The Fuzz: Ghent’s Bucketlist – Activities
Tired of Tripadvisor? We’ve got you covered!   Ben jij ook helemaal klaar met …
Haverlijk genieten: the new hotspot in town – Oats Day Long #2
Goed nieuws voor alle havermout-lovers, want de geliefde havermout bar Oats Day Long opende …
De leukste kerstmarkten van België
"It's beginning to look a lot like Christmas!" De magie komt weer tot leven …