Verkoelende creaties: Homemade ijsjes zonder ijsmachine!

Verfrissing is slechts een paar ingrediënten en een paar eenvoudige stappen verwijderd! Geen ijsmachine? Geen probleem! Ontdek hoe je met minimale inspanning en geweldige smaken je eigen heerlijke ijscreaties kunt maken.

Van romig vanille-ijs tot fruitig yoghurt-ijs, deze homemade ijsjesrecepten laten je genieten van zelfgemaakt ijs zonder gedoe met machines.

Calling all chocolate lovers!

Benodigdheden:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 ml)
  • 500 ml slagroom
  • Handje hazelnoten
  • 5 eetlepels Nutella
  • Mixer

Bereiding:

  • Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en mix met een mixer.
  • Voeg 4 eetlepels Nutella toe en wat grof gehakte hazelnoten.
  • Spatel dit er doorheen en giet het mengsel in een of meerdere schalen of vormen.
  • Bestrooi met wat extra hazelnoten en drizzel er wat extra Nutella over.
  • Zet het minimaal 6 uur in de diepvries tot het ijs hard is geworden.

Gewoonweg geweldig vanille ijs

Benodigdheden:

  • 300 ml volle melk
  • 2 vanillestokjes
  • 180 g  suiker
  • 5 eieren
  • 300 ml room

Bereiding:

  • Breng 300 ml volle melk aan de kook, samen met het merg van 2 vanillestokjes en 90 g suiker. Zorg ervoor dat de melk tot net onder het kookpunt blijft.
  • Klop in een andere kom 5 eidooiers los met nog eens 90 g suiker tot een gladde massa.
  • Schep lepel per lepel de melk bij het suiker-ei mengsel. Roer goed door en breng het weer aan de kook (niet laten koken).
  • Het mengsel is klaar wanneer je met de achterkant van een houten lepel en streep kunt trekken op de bodem van de kookpot, zonder dat het mengsel zich terugtrekt.
  • Laat het mengsel volledig afkoelen. Dek het af om te voorkomen dat er een velletje opkomt.
  • Wanneer het mengsel afgekoeld is, meng je er 300 ml room onder.
  • Zet dit voor minstens 24u in de koelkast.
  • Hierna moet je 3 uur lang elk halfuur het ijs even uit de vriezer halen en goed omroeren met een lepel.
  • Laat het nu nog 1 nacht helemaal hard worden in de vriezer, en je zelfgemaakt ijs is klaar.

Uiteraard kan je je vanille-ijsje altijd pimpen met een lekker sausje, slagroom of wat vers fruit.

Zomers Zacht: Yoghurtijs, de Perfecte Verfrissing!

Benodigdheden:

  • 250 gr diepvries zomerfruit (aardbeien, bosbessen, frambozen, mango, enz.)
  • 250 gr magere of halfvolle Griekse yoghurt
  • Blender

Bereiding:

  • Doe het bevroren fruit in de blender.
  • Voeg 250 gr Griekse yoghurt toe en mix tot een romige ijsmassa.
  • Et voilà!
homemade ijsjes

Easy-Peasy: Fruitige Waterijsjes

Benodigdheden:

  • 1 kiwi
  • 1 pruim
  • 1 nectarine
  • 50 g verse frambozen
  • 50 gr bosbessen
  • 50 gr bramen
  • 150 ml diksap appel
  • 150 ml water
  • Ijsvormpjes

Bereiding:

  • Schil en snijd het fruit, verwijder de pitjes en vul de vormpjes op met het fruit en druk een beetje aan.
  • Leng het diksap in een kan aan met water en schenk het in de vormpjes.
  • Laat deze ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer hard worden.
  • Dompel de vormpjes kort onder heet water om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen.
homemade ijsjes

Heb jij nu toch een ijsmachine in je keuken staan of zou je er toch graag eentje willen? Dan kan je zeker eens een kijkje nemen naar deze geweldige DOMO ijsmachines en kan je deze recepten ook gebruiken!

Zin in meer artikels over food na deze verkoelende receptjes over ijsjes? Klik hier!