Doe jij mee vanaf 1 maart?
De Belgen zijn meer dan ooit klaar voor de VeggieChallenge in maart samen met An Lemmens en Wim Ballieu. Onder het motto ‘Alles kan Veggie’ start op 1 maart 2021 de tweede Belgische editie. Deze campagne van EVA vzw is de ideale uitdaging voor wie in 2021 meer veggie of plantaardig wil eten. Al meer dan 13.000 deelnemers schreven zich in, jij ook?
Hoofdpartners Garden Gourmet en Colruyt Laagste Prijzen zorgen ervoor dat het makkelijk wordt om in maart veggie te eten. Als Belgische marktleider voor vegetarische producten biedt Garden Gourmet 34 producten aan gaande van plantaardige burgers, worstjes en falafels tot filetstukjes en gehakt. Ze willen iedereen inspireren om meer te variëren met gerechten zonder vlees. Het is niet alleen goed voor jou maar ook voor het milieu!
Interessante cijfers
Uit cijfers van Garden Gourmet blijkt dat het percentage Belgen dat nog elke dag vlees eet, het voorbije jaar enorm gedaald is. Nog slechts 56% van de Belgen geeft aan elke dag vlees of vis te eten. Bij het laatste onderzoek van EVA vzw, in januari 2020 gaf ongeveer 70% van de Belgen aan nog elke dag vlees of vis te eten. Met de VeggieChallenge speelt EVA vzw hierop in. Samen met hoofdpartners Colruyt Laagste Prijzen en Garden Gourmet wil de vzw minstens 35.000 mensen inspireren om een maand (meer) veggie te eten. Al meer dan 12.500 Belgen schreven zich in.
Wist je dat? Als 35.000 Belgen deelnemen aan de VeggieChallenge besparen we: 66.500 autoritten van Antwerpen naar Brussel aan CO2 , 40 miljoen keer douchen en 70.000 dierenlevens!
De Foodbox
Garden Gourmet zorgt naast een lekker en breed assortiment aan veggie producten, tijdens de maand maart samen met het Belgische Foodbag ook voor een veggie foodbox. Deze box kan je de hele maand maart bestellen bij Foodbag. Ga je de uitdaging aan en wil je de wereld van veggie producten ontdekken? Bestel je box met recepten en ingrediënten voor lekkere veggie gerechten, waarbij er wekelijks 2 producten van Garden Gourmet op een originele manier verwerkt zijn.
Een tipje van de sluier? Volgende gerechten zullen voor klein en groot op het weekmenu staan:
Daarnaast zullen zij samen met Deliveroo de veggie restaurants in maart in de kijker zetten. Zo zal chef Wim Ballieu (Balls & Glory), om de VeggieChallenge extra te ondersteunen en nog meer inspiratie te delen, de opper Belgische klassieker ‘ballekes in tomatensaus’ in een veggie jasje steken. Dit doet hij samen met presentatrice Ann Lemmens en acteur Wout Verstappen.
VeggieChallenge@work
Vind je het moeilijk om hiermee tijdens de werkuren bezig te zijn? Dan is er ook aan jou gedacht! Dit jaar engageren ook bedrijven zich om hun werknemers te motiveren om mee te doen. Bij IKEA zetten ze de veggie maaltijden in de maand maart extra in de kijker. Bij Nestlé, Aoste en VITO, waar de meeste mensen telewerken, worden er vooral inspiratie en tips gegeven om in maart volop voor lekker en gezond veggie te gaan. Breng je baas zeker op de hoogte zodat niks je nog kan stoppen!
Schrijf je nu in via: www.veggiechallenge.be en kies zelf voor flexi, veggie of vegan. Iedereen die zich (gratis) inschrijft krijgt hiervoor de ondersteuning die zij nodig hebben. De eerste vegetarische foodbox kan je vanaf nu bestellen op https://www.foodbag.be. Prijzen afhankelijk van aantal personen en aantal maaltijden.