Stress Awareness Month: How to stress less

Stress, ik denk niet dat ik jullie nog aan elkaar moet voorstellen. Mensen worstelen dagelijks met een hoop stress waar vaak niet tegen op te boksen valt. Is het niet de onvoorziene file waardoor je kans op te laat komen langzaam maar zeker stijgt, dan is het wel de plotse ziekte van een dierbare die stress opwekt.

Vroeger stond april volledig in teken van Pasen en 1 aprilgrapjes, maar sedert 1992 wordt deze maand steeds vaker ook  bestempeld als de ‘Stress awareness month’.  April is daarom een ideaal moment om even in te zoomen op de negatieve impact van stress.

Stress ontstaat geregeld vanuit de impressie dat de draaglast zwaarder is dan de draagkracht. Indien de eisen of verwachtingen die aan je worden gesteld (of die je aan jezelf stelt) over-eenkomen met wat je effectief aankan, kan je spreken van een gezond evenwicht tussen spanning en stress.

Wil je graag weten hoe je stress kan managen en verminderen maar weet je niet hoe je daaraan moet beginnen? No worries, we’ve got that covered!

We delen hierbij alvast enkele tips die jou kunnen helpen om een leven uit te bouwen waar stress geen enkele kans maakt:

1. Zo maak je er een sprankelende dag van

De eerste is een heel eenvoudige tip: zorg dat je voldoende water drinkt. Gemiddeld zou je zo’n anderhalve liter per dag moeten drinken. Door simpelweg water te drinken kan jouw dag er al heel wat minder stressvol uitzien, want het is gezond voor je lichaam. Zo bevordert water ondermeer je fysieke prestaties, je energieniveau en de hersenfunctie.

Een extra tip: koop enkele glazen met een inhoud van  0,5 liter. Op die manier kom je geheid sneller aan een voldoende hoeveelheid water.

2. Goed begonnen is half gewonnen

Alles begint met een degelijke nachtrust. Slaap je voldoende dan ontwaak je automatisch met een nieuwe lading bruisende energie. Nu hoor ik je al denken: “Hoe zorg ik ervoor dat ik een goede nachtrust heb?”.

Nou, beginnen kan je alvast met het creëren van ultieme momenten van ontspanning met de producten van de nieuwe lijn van L’Occitane: Lavendel x CBD.

Daarnaast is een rustgevende omgeving ook van toegevoegde waarde voor een onbekommerde nachtrust.

3. Time is money

Een belangrijke derde tip die we jullie kunnen meegeven is: organiseer je tijd bewust. Plannen zorgt nu eenmaal voor meer rust in je hoofd en creëert een duidelijk overzicht. Daarnaast leer je op die manier ook om prioriteiten te stellen. Zo zorg je niet alleen voor een efficiëntere manier van werken, het bespaart je ook nog eens een hoop stress. Kortom: wees meester van je tijd.

4. Zet je beste beentje voor

Ja, dan bedoelen we létterlijk je beste beentje voorzetten. Doe je best om bijvoorbeeld eens een korte ritje met de auto in te ruilen voor een heerlijke wandeling. Beweging is op eender welke leeftijd de weg naar een gezond lichaam en geest, echt waar! Elke dag minimum een halfuur bewegen is ideaal!

5. Be in the moment

Tot slot nog dit : leer genieten van de kleine dingen. Dit klinkt misschien vrij abstract, maar in feite is het zo eenvoudig. Geniet van het zonnestraaltje die je opeens op je huid voelt, van een lekker ontspannende douche of van een heerlijke podcast. Leef in het nu, geniet van het nu.

Wat nu? Probeer bovenstaande tips eens uit. Zo kan je zelf ondervinden in welke mate ze voor jou een verschil maken en of je voortaan less stress ervaart. Good luck! 🍀

Tenniscore: De trendy revival van tennisstijl
Tenniscore is dé trend van het moment, mede dankzij de film Challengers. Deze lifestyle brengt …
Foodie Heaven: De aankomende foodfestivals in België
De zomer staat voor de deur en dat betekent dat België zich opmaakt voor een …
Vier Moederdag met onvergetelijke geschenken: The Fuzz’ cadeaugids
Moederdag is een dag om de buitengewone vrouwen in ons leven te vieren. Of het …