3 herfstige receptjes om het seizoen goed in te zetten

We nemen niet graag afscheid van die lange, zomerse dagen maar de gezelligheid van de herfst maakt gelukkig veel goed. En om alvast helemaal in the mood te komen, hebben we 3 lekkere herfst-receptjes opgelijst. Dus neem er snel een dekentje bij en ontdek jouw nieuw week-menu.

Currysoep met pompoen en pastinaak – powered by DOMO

Met Halloween in het vooruitzicht, denk je toch meteen aan een dampende mok pompoensoep? Met de handige soepmakers van DOMO heb je die ook in een handomdraai op tafel staan. Ons favoriete recept is een lekkere currysoep met pompoen en pastinaak.

Ingrediënten:

  • 200g wortel
  • 200g pastinaak
  • 300g pompoen
  • 1,5 kl Thaïes rode currypasta
  • 1,5 el groentebouillon
  • 300 ml kokosmelk
  • 900 ml water

De gloednieuwe digitale soepblender Soup Genius DO726BL verklapt zijn kunnen al bij de naam. Het is niet alleen een soepmaker, maar ook een blender en het heeft zelfs nog meer in petto dan dat! Dit toestel bevat 8 programma’s, waaronder zelfs een pastasaus-programma. Met enkele ingrediënten en de juiste instellingen maak je in 1 toestel een volledige pastasaus mét vlees. De hittebestendige glazen kan heeft een capaciteit van 1 l voor warme bereidingen, wat overeenkomt met 4 borden soep.

Voor die ene dag waarbij je niet aan koken toekomt: Natural Healthy Meals

Helemaal geen tijd om te koken maar toch zin een lekkere, gezonde maaltijd? Natural Healthy Meals to the rescue. Deze microgolfmaaltijden vind je bij Delhaize. Lekker, steeds met nutriscore A, evenwichtig, boordevol groenen en nog dan nog eens duurzaam ook. Lekker met de voetjes omhoog, een goede serie opzetten en genieten! 

Kies uit: 

  • Healthy volkoren spaghetti bolognaise
  • Scampi rode curry met rijst
  • Winterlasagne met pompoen
  • Kippenhaasje met pesto, tomaat en volkoren penne
  • Falafel bulgur

Salade met Butternut, Halloumi en Bulgur – Vandemoortele  

Wat beter dan de herfst te starten met een butternut salade. Een vegetarisch, eenvoudig én gezond gerechtje. Afgewerkt met de frisse Yogorette Vinaigrette van Vandemoortele. 

Ingrediënten:

  • Vandemoortele® Arachideolie
  • 1 butternut
  • 50 g walnoten
  • 100 g bulgur
  • oregano en rozemarijn
  • 100 g halloumi
  • peper en zout
  • ras el hanout
  • Vandemoortele® Vinaigrette Yogorette

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de butternut in schijven van 1 centimeter, en verwijder de schil en zaadjes. 
  3. Hussel de stukken butternut door de olie en verdeel over een ovenplaat.
  4. Kruid met oregano, rozemarijn, peper, zout en ras el hanout.
  5. Strooi de walnoten eroverheen en bak alles in de oven gedurende een halfuur, tot de butternut gaar is.
  6. Snij de halloumi in stukjes en grill die vervolgens in een pan.
  7. Kook ondertussen de bulgur in wat gezouten water.
  8. Presenteer het geheel in een mooie schaal.


Bakken zonder PFAS met GreenPan Bakeware
GreenPan, gekend om hun pannen en expertise in PFAS-vrij antiaanbaklagen, brengt nu …
Hohoho! De adventskalenders van L’Occitane zijn er!
L'Occitane en Provence is verheugd je er bij te hebben wanneer we …