Doe jij mee aan de VeggieChallenge in maart?

VeggieChallenge

Vanaf 1 maart start de campagne van EVA vzw. Het is de ideale challenge voor iedereen die minder vlees wil eten. Samen met hoofdpartners Garden Gourmet en Colruyt Group willen ze aantonen hoe makkelijk het is om dertig dagen evenwichtiger, lekkerder en ecologischer te eten.

Why veggie?

Uit onderzoek blijkt dat 1 op 3 Belgen minstens wekelijks vegetarisch eet en 4 op 10 vleeseters wil in de toekomst minder vlees eten. Daarnaast blijkt ook dat de vleesconsumptie in België blijft dalen. Nu jij nog! Door te kiezen voor minder vlees te eten draag je bij aan een betere wereld. Als er 50.000 mensen meedoen, besparen we 950.000 kg CO2, 1.450.000.000 liter water en 100.000 dierenlevens.

VeggieChallenge maakt het makkelijk

Nog niet overtuigd? Naast de gratis tips die je ontvangt kan de VeggieChallenge ook op de steun rekenen van verschillende ambassadeurs. Wim Ballieu zorgt voor een extra aanbod in zijn restaurants Balls & Glory. Op die manier wil hij aantonen hoe lekker en eenvoudig het kan zijn. “Plantaardig eten zou geen challenge mogen zijn. Het is onze taak als chefs om te bewijzen en te inspireren hoe lekker het is om enkele dagen in de week geen vlees te eten.” Naast deze chef steunt ook voormalig zwemster Fanny Lecluyse de VeggieChallenge. “Als ex-topsporter kan ik zeggen dat plantaardig eten en topsport perfect samen gaan. Toen ik meer plantaardig begon te eten, ondervond ik alleen maar positieve effecten. Ik voelde me beter in mijn vel en kon trainingen beter afwerken.”  Ook verschillende steden moedigen de inwoners aan om mee te doen met deze challenge. Zo zal je in Oostende in heel wat horecazaken veggie en vegan maaltijden kunnen eten tijdens de campagne.

How?

Door je gratis in te schrijven via www.veggiechallenge.be krijg je de hele maand weekmenu’s, gezondheidsinfo en producttips. Daarnaast kan je ook deelnemen aan wedstrijden waarbij je iets lekkers kan winnen!

Geen inspiratie voor de VeggieChallenge? Garden Gourmet helpt je graag vooruit met enkele super lekkere én simpele gerechten i.s.m. Wim Ballieu!

WORTELSTOEMP MET VEGGIE BALLETJES

Ingrediënten:
1 pak Garden Gourmet balletjes
1 tl currypoeder
400 g tomatenpulp
200 ml kokosmelk
500 g aardappelen
200 g wortelen
1 el mosterd
1 laurierblaadje
1 bos waterkers
nootmuskaat

Bereiding:
Schil de wortelen en aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook ze in water met zout en een laurierblaadje.
Bak intussen de balletjes 1 minuut in een geoliede pan, bestrooi ze met currypoeder en laat ze 3 minuten bakken.
Voeg de tomatenpulp en de kokosmelk toe en laat inkoken.
Giet de aardappelen en wortelen af als ze gaar zijn en pureer ze. Voeg zout, peper, een beetje nootmuskaat en mosterd toe.
Schik de balletjes en de puree op een bord en werk af met een beetje waterkers.

FALAFEL NAAN WRAP

Ingrediënten:
1 pak Garden Gourmet spinazie falafel
350 g Griekse yoghurt (bewaar 100 g voor de dressing)
250 g zelfrijzend bakmeel
1 limoen
1 rode ui
1 rijpe vlezige tomaat
1 bos platte peterselie
½ granaatappel
zout
peper
olijfolie

Bereiding:
Begin met de bereiding van de naanbroodjes:
Meng de Griekse yoghurt met de bloem totdat het een glad deeg vormt.
Vorm kleine balletjes van het deeg en druk ze plat tot een rond broodje.
Bak ze in een pan met olijfolie.
Bak vervolgens de spinazie falafels krokant in een geoliede pan in 6 tot 8 minuten.
Pel ondertussen de rode ui en verwijder de zaadjes uit de tomaat, snijd vervolgens in blokjes.
Verwijder de pitjes uit de granaatappel, hak de peterselie fijn en meng met de tomaat en de ui.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng voor de dressing de rest van de Griekse yoghurt met het sap en de zeste van een limoen.
Schik tot slot de spinazie falafels en groenten op het naanbroodje en voeg de dressing toe.